Design iteraties

Workshop : Proof of Concept

Aanleiding

In de ontwerp fase is een uiteindelijke variant van het ontwerp ontstaan. Dit ontwerp bestaat uit een viertal pagina’s die nog in code ontwikkeld moeten worden. Het is prettig als de basis van het Koffiekaartje in de toekomstig het ook mogelijk maakt om andere Koffiekaartje concepten in de toekomst sneller te lanceren. Via een extra iteratieve ontwerp fase gaat er gekeken worden hoe de ontwerpen omgezet kunnen worden met kleur, fotografie en typografie naar een nieuw Horekaartje concept.

Onderzoeksvraag:
Hoe stijl je de wireframes van het Koffiekaartje zodat ze voor meerdere branches inzetbaar zijn?

Doelen

  • Met minimale aanpassingen een Horekaartje ontwerp maken
  • Spelen met typografie, kleur en beeld met behoud van vorm

Resultaten

Het ontwerp is bewust heel visueel opgebouwd. In het ontwerp wat al eerder gemaakt is heeft beeldmateriaal, typografie en kleur de overhand. Door de koffiebarren naar een kroeg of sushirestaurant te veranderen, de kleuren en het lettertype aan te passen creeƫr je snel een nieuwe basis voor een toekomstig Horekaartje. Ik heb dit trucje bij twee branches uitgeprobeerd. De volgende taak is nu om te gaan nadenken hoe ik dit technisch het beste kan realiseren.

Conclusie

Het ontwerp is enorm geschikt om met kleine aanpassingen een nieuw Horekaartje concept te ontwerpen. Door dat het ontwerp heel visueel is veranderd de complete look door het veranderen van textuur, kleur en typografie. Dit is getest met een tweetal nieuwe concepten. Een Bierkaartje en een Sushikaartje.