Instagram Online Analytics

Lab : Online analytics

Aanleiding

Ik heb momenteel een ruw beeld voor ogen wie de doelgroep is en wat de wensen zijn. Deze informatie heb ik verkregen vanuit gesprekken met Thierry Schout van Gravity Media. Ik heb deze echter nog niet gevalideerd. Door dieper in de doelgroep te duiken via een Online Analytics methode hoop ik de doelgroep vast te kunnen stellen.

Onderzoeksvraag:
Welke doelgroep bezoekt het Koffiekaartje instagram account?

Doelen

  • Analyseren waar de doelgroep zich bevindt
  • Leeftijd en geslacht doelgroep vastelleb

Resultaten

Woonplaats van de Instagramvolgers Koffiekaartje
Koffiekaartje heeft een actieve groep volgers op Instagram. Vanuit deze data kan ik een goed demografisch overzicht genereren van de doelgroep. Door deze informatie weet ik hoe oud de doelgroep is, het geslacht en waar zij zich bevinden.
Het is positief om te zien dat het grootste gedeelte van de doelgroep zich bevindt op locaties waar Koffiekaartje actief is. De doelgroep wordt via social media geografisch gezien dus prima bereikt.

Het aantal actieve volgers blijft de laatste tijd redelijk stabiel. Dit komt omdat KoffieCaartje niet meer zo actief is als voorheen. Het KoffieCaartje is al een tijdje niet leverbaar. Dit zorgt voor verwarring bij de doelgroep. Het berichtencentrum van KoffieCaartje staat dan ook vol met aanvragen over de beschikbaarheid van dit kaartje.

Geslacht van de Instagramvolgers Koffiekaartje
Het Koffiekaartje is vooral in trek bij jongvolwassen. Tussen de leeftijd van 25 tot 34 jaar is Koffiekaartje het populairste. Op de tweede plek zit een groep van 35 tot 44 jaar.

Geslacht van de Instagramvolgers Koffiekaartje
Het kaartje is bij de vrouwen populairder dan onder de mannen.
Qua leeftijd waren de verschillen niet benoemenswaardig om op te nemen in een grafiek. Deze scheelt slechts enkele procenten.

Conclusie

Het gros van de volgers komt uit steden waar het Koffiekaartje in opereert. Meer vrouwen dan mannen zijn fan van het platform.
De online doelgroep bestaat voornamelijk uit jongvolwassen vrouwen van 25 tot 34 jaar.

Bronnen

Instagram Koffiecaartje 2021

Geraadpleegd 11 september 2021 van https://www.instagram.com/koffiecaartje/