Randvoorwaarden

Stepping stones : Design Specification

Aanleiding

De stakeholders hebben natuurlijk ook wat eisen bij de ontwikkeling  van het project. Ook hebben ze een standaard manier van werken hoe ze bijvoorbeeld een project met code ontwikkeling. De randvoorwaarden moeten uitgebreid doorgesproken worden met de stakeholders om de kennis en eisen van beide kanten optimaal te benutten. Om te kijken of er beperkingen en of wensen zijn is er een brainstorm geweest om de randvoorwaarden vast te leggen.

Onderzoeksvraag:
Wat zijn de randvoorwaarden van het concept en zijn hier beperkingen aan verbonden?

Doelen

  • Eisen van de stakeholders vastleggen
  • Software doorspreken

Resultaten

De randvoorwaarden zijn in overleg vastgelegd binnen diverse meetings met de stakeholders.

WordPress
De stakeholders willen het platformen graag gebouwd hebben via de software WordPress. De stakeholders zijn bekend met dit Content Management Systeem waardoor ze  de beheerbaarheid in de toekomst makkelijker kunnen garanderen. IGravity Media gebruikt bij het ontwikkelen van websites voor haar klanten altijd WordPress. WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS waar klanten prima mee overweg kunnen. Aangezien WordPress opgebouwd is uit PHP is het verstandig om dit ook te gebruiken voor de ontwikkeling van het concept.

Sneller Horekaartje concepten lanceren
Ook moet het platform met kleine aanpassingen inzetbaar zijn voor toekomstige Horekaartje concept zoals: Hamburgerkaartje, Bierkaartje of Sushikaartje. Er moet dus een systeem en vormgeving bepaald worden die voor meerdere horecatakken gemakkelijk inzetbaar is.

Feestdagen
Het is gewenst als rond de feestdagen het concept online kan staan.  Zodat ze in de periode het Koffiekaartje goed kunnen promoten tijdens sinterklaas en kerst. Dit moet echter niet de kwaliteit van de voortgang in de weg zitten. Koffiekaartje is echt een product wat als cadeau verkocht wordt aan het grote publiek. Om dit te promoten als kerst- en of sintcadeau ziet Gravity Media als een goede kans.

 

Conclusie

Er zijn door deze meetings met de stakeholders een drietal wensen ontstaan waar rekening mee moet gehouden worden bij de oplevering van concept. Echter moeten deze wensen niet als beperking voelen aldus Thierry Schout. Hij wil het beste product wat mogelijk is waardoor creative vrijheid soms noodzakelijk is.