Concept & eerste prototype

  • Concept
  • Design
  • Cas Bukkems
  • 15-04-2021
  • Workshop
  • Stepping stones

Aanleiding
Het concept naar elkaar toe groeien is een toevoeging op het centrale machtigingsregister. De basis van dit concept is ontstaan na afloop van de meeting met de gemeentes Amsterdam, Almere en Leiden. Deze partij had het over een authenticatie methode doormiddel van video bellen. Ik bedacht mijzelf dat deze methode veel breder inzetbaar was dan alleen voor authenticatie.

Aanpak
Na mijn hersenspinsel ben ik direct naar de teken tafel gegaan en heb ik mijn concept in uitgetekend. Ik zag een mogelijkheid voor me om tegelijkertijd met een video call een step interface af te ronden. Dit biedt de voordelen van een stepinterface en de persoonlijkheid van een CUI.

Vanuit dit prototype schetsen ben ik een wat meer gedetailleerd prototype gaan opzetten in Adobe XD. Door de mogelijkheid om samen te sparen krijg je een persoonlijk proces waar mensen elkaar kunnen helpen om het traject af te ronden. Je houdt het persoonlijk en gebruiksvriendelijk door de camera en de stepinterface.Resultaat
Vanuit dit concept heb ik een compleet prototype gemaakt en deze voorgelegd aan de opdrachtgever Matthijs. Het complete prototype van de eerste variant is terug te zien onderaan de pagina. Ik zal in de concept pitch verder ingaan op de uitwerking van mijn idee.

Bekijk het resultaat