GIT overdraagbaarheid + READ.me

  • Development
  • Cas Bukkems
  • 25-06-2021
  • Workshop

Aanleiding
Om te overdracht van mijn code protoypes makkelijker te makken heb ik mijn code continu  bijgehouden via een code versie beheer programma. Als dit project ten einde loopt en ik het moet overdragen aan Novum en bijvoorbeeld een nieuwe projectgroep kan dit gemakkelijk door het delen van een simpele code.

Aanpak
Met de versiebeheer code genaamd GIT is het makkelijk om verschillende versies van code prototypes te beheren. Met het programma GIT  kraken heb ik met een GIT UI goed overzicht welke veranderingen wanneer zijn door gevoerd. Ik heb bij iedere kleine verandering een nieuwe “commit” aangemaakt om mijn code zo goed en overzichtelijk beheerbaar te houden.

Ook heb ik met online markdown editor een read.me bestaandje opgezet.

Dit is een code taal waar je binnen GIT een gemakkelijke handleiding van je code kan opzetten. Ik heb hier een uitleg getypt hoe een nieuwe projectgroep de code werkend kan krijgen op zijn of haar computer.

Resultaat
Makkelijke overdraagbare code die zelfs een code leek werkend kan krijgen door het read.me bestand.
Git omgeving: https://github.com/Casie150/CMR-prototype.git

Bekijk het resultaat