User flow “samen machtigen”

  • Concept
  • User Experience
  • Cas Bukkems
  • 15-04-2021
  • Workshop

Aanleiding
Een diagram kan bijdragen aan de onderbouwing van je concept. Ook is het fijn om alle stappen in beeld te brengen die je moet ontwerpen. IK heb een userflow gebruikt om te kijken hoe ik het proces van een machtiging volbrengen via een stepinterface video call kan optimaliseren en zo kort mogelijk kan houden. Matthijs gaf ook aan om goed te kijk waar in het proces allemaal een inlog vereist is. Ik heb gekeken naar de beste plek om je machtiging te ondertekenen en vanaf waar een DigiD inlog nodig is.

Aanpak
Mijn userflow heeft twee routes, je kan namelijk iemand machtigen op afstand maar je kan natuurlijk ook samen aan de keukentafel zitten. Hier moet een splitsing van gemaakt worden in het proces. Er moet ook gekeken worden hoe twee partijen een moment kunnen inplannen om samen te machtigen. Als de tweede partij klaar is om gemachtigd te worden moet hij ook DigiD inloggen om zichzelf te verifiëren. Hier is allemaal rekening gehouden binnen de userflow.

Resultaten
Door mijn concept goed in kaart te brengen heb ik een aantal kliks van mijn machtigingstraject kunnen afhalen. Mijn eerste versie van mijn prototype was wel twee keer zo lang als het huidige prototype wat ik heb gemaakt door gebruikt te maken van de userflow.

Bekijk het resultaat